„Această idee a unităţii forţelor europene nu este venită pur şi simplu dintr-un moft sau dintr-o opţiune strict politică. Aceasta a apărut imediat după ce, cu ajutorul presiunii asupra guvernării, am obţinut alegerea preşedintelui de către întreg poporul. Un motiv în plus pentru a merge împreună este şi faptul că a fost modificată legislaţia astfel încât să-l salveze pe Vladimir Plahotniuc de răspundere penală şi politică. Vom continua să mergem împreună, conştienţi că prin unitatea noastră putem să stârpim această guvernare”, a decalarat preşedintele Platformei DA.

„Cred că toată lumea s-a convins că parteneriatul nostru la alegerile prezidenţiale a dat roade şi acum suntem dispuşi să scăpăm ţara de acest binom toxic, Plahotniuc-Dodon, împreună. Suntem în căutarea unei formule care ne-ar permite să obţinem cel mai bun rezultat la alegerile următoare”, a adăugat Maia Sandu.

Liderii celor două partide au menţionat că în viitoarea coaliţe sunt binevenite formaţiunile politice pro-europene autentice. Andrei Năstase a precizat însă că nu se referă la Partidul Popular European condus de Iurie Leancă, Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor.