MAI-ul ucrainean vede implicarea serviciilor speciale ruseşti în explozia de la Kiev

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Una dintre versiunile exploziei de aseară, din Kiev, este cea a „acţiunilor serviciilor speciale ruseşti”. Despre aceasta a informat consilierului Ministerului ucrainean de Interne, Anton Gheraşenco, în opinia căruia, atacul ar fi putut fi organizat pentru „destabilizarea situaţiei social-politice, pe fundalul acţiunilor de protest” care au loc acum la Kiev.

O declaraţie similară a făcut şi un al consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, Ivan Varcenko. „Există dovezi concrete care pot confirma că sunt interesate… în speţă, declaraţiile lui Ramzan Kadîrov din 2014”, îl citează pe Varcenko pagina web a postului de televiziune „112 Ucraina”.

Vedeţi şi: (FOTO) Explozie la Kiev, soldată cu moartea a doi oameni; S-a încercat asasinarea unui deputat

El a menţionat că anchetatorii examinează şi alte versiuni. „Dar eu cred că baza probatorie este suficientă acum pentru a considera anume versiunea comanditarului rus, drept una prioritară. Şi nu este exclus că executorii pot fi cei mai diferiţi”, a mai adăugat Varcenko.

Amintim că aseară târziu, în faţa clădirii postului de televiziune „Espresso” a explodat o motocicletă. Puterea încărcăturii explozibile a fost de nu mai puţin un kg în echivalentul de trotil. În urma exploziei au avut de suferit cinci persoane, inclusiv deputatul Radei de la Kiev Ihor Mosiciuc, bodyguardul acestuia şi analistul politic Vitali Bala. Bodyguardul deputatului a decedat la spital, iar mai târziu a decedat şi o altă victimă rănită în urma exploziei.

Incidentul a fost calificat drept atac terorist.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...