(VIDEO) Năstase îi răspunde lui Candu; Despre ce ar putea discuta cu Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate vor merge împreună în cadrul alegerilor prezidențiale și nu vor face nici într-un caz alianță post-electorală cu Partidul Democrat, dau asigurări liderii celor două partide, Maia Sandu și Andrei Năstase.

Andrei Năstase a susţinut că doar prin coagularea adevăratelor forţelor pro-eropene se poate de câştigat la alegerile următoare. „Acestă idee a unităţii forţelor europene nu este venită pur şi simplu dintr-un moft sau dintr-o opţiuni stric politică, acesta a apărut imediat atunci când cu ajutorul presiunii asupra guvernării am abţinut alegera preşedintelui de către întreg poporul. Un motiv în plus pentru a merge împreună este modificarea legislaţiei pentru ca Vladimir Plahotniuc să nu se salveze de la închisoare. Vom contiuna să mergem împreună conştienţi că prin unitatea noastră putem să stârpim această guvernare ” a decalarat liderul Platformei DA în cadrul unei emisiuni de la TVR 1.

„Cred că toată lumea s-a convins că parteneriatul nostru la alegerile prezidenţiale a dat roade şi acum noi suntem dispuşi să scăpăm ţara de acest binom toxic, Plahotniuc-Dodon, împreună . Acum cu certitudine suntem în căutarea unei formule care ne-ar permite să obţinem cel mai bun rezultat la alegerile următoare”, a conchis Maia Sandu.

Întrebaţi de către moderatorul emisunii, Vasile Munteanu, dacă mai există loc şi pentru alte formaţiuni politice în acest eventual bloc electoral invitaţii au spus că sunt binevenite formaţiunile politice pro-europene autentice, dar aceştia nu au menţionat care vor fi acestea. Însă, Andrei Năstase a spus clar că nu vor face coaliţie cu Partidulul Popular European condus de Iurie Leancă, Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor.

Năstase a vorbit și despre declarațiile recente ale lui Andrian Candu, care s-a declarat sigur că după alegeri liderii PDM se vor așeza la aceeași masă cu Andrei Năstase și Maia Sandu.

„Nu mă pot așeza la masă cu niște penali (…). Eu personal, sunt sigur că și doamna Maia Sandu, nu avem ce discuta cu Plahotniuc. Decât să-o asigurăm un proces echitabil, corect, cu un procuror independent și liber. Cu o justiție liberă, care să-i asigure toate drepturile, ca atunci când va ajunge la pușcărie să aibă în borș și mazăre, și de toate. Pentru a nu avea nicio pretenție să facă vreo solicitare la CEDO. După ce au colaborat cu Dodon pentru a schimba sistemul electoral, acum ne dau târcoale și vor să se așeze la masă”, a declarat Andrei Năstase.

Acesta s-a adresat însă membrilor simpli din PDM, să se disocieze de conducerea formațiunii, iar în cadrul alegerilor parlamentare să „susțină forțele autentic pro-europene”.

„La moment Partidul Democrat nu este unul proeuropean, asta e foarte clar pentru noi și pentru cetățeni”, a spus și Maia Sandu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...