(video) 15 ani în stradă și șapte ani de protest pentru a obține o casă. Povestea veteranului Tudor Pînzari care se mută la Căușeni

collage
Foto: curaj.tv

În anul 2002, veteranul de război Tudor Pînzari a rămas în stradă din cauza că autoritățile locale din satul în care locuia i-au demolat casa. Cel puțin asta declară Pânzari pentru Curaj TV.

Și de aici a început epopeea cu instanțele de judecată pentru a putea să-și recupereze locuința. Văzând că procesul de judecată nu aduce roade, veteranul a început, la data de 12 iunie 2010, un protest în fața Palatului Republicii din Capitală (pe atunci deputații se întruneau în ședințele Parlamentului anume în acestt sediu). Șapte ani de zile în ploaie și frig, au fost novoie ca într-un final să devină proprietar cu acte în regulă și să aibă propria casă doar că la Căușeni.

Deși, casa primită mai are nevoie de reparații, Tudor Pînzari spune pentru reporterul de la curaj.tv că „A fost nevoie de aprope 15 ani să stau în stradă. Astăzi am o casă și e o zi foarte minunată, mă bucur și le mulțumesc tuturor care au fost alături în acești ani”.

De vineri nu vom mai vedea coliba albastră de pe strada București, ea va rămâne istorie. Procesul de judecată încă nu s-a încheiat.

Mai multe vedeți în videoul care urmează.

Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente