/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Voia să se angajeze în Germania. Documente românești false, depistate de Poliția de frontieră

missing
26 octombrie 2017, ora 12:36

În temeiul unor bănuieli și analizei de risc, inspectorul de frontieră a purces la verificările suplimentare, inclusiv solicitând prezentarea și altor acte deținute. Urmare, bărbatul a înmânat spre control o carte de identitate, eliberată de autoritățile române. Deși în fotografie era persoana în cauză, datele nu coincideau cu cele din documentul cu care s-a legitimat, astfel stabilindu-se contrafacerea acestuia.

Conform declarației bărbatului, actul românesc l-a obținut prin intermediul unui conațional, în schimbul sumei de 200 euro, și urma să-l folosească în Germania. Mai mult, acesta a fost avertizat să nu-l prezinte la trecerea frontierei de stat.

Alte două cărți de identitate românești, ambele false total, au fost ridicate în punctul de trecere Sculeni. În această dimineața, în jurul orei 03.00, polițiștii de frontieră au supus unui control amănunțit un autocar de rută regulată R. Moldova – Marea Britanie. În rezultatul verificărilor, conducătorul auto a prezentat un plic cu două documente românești, fiind rugat să-l transmită unei persoane, stabilite în Anglia. Conform primelor cercetări, cu ajutorul echipamentului din dotare, polițiștii de frontieră au constatat că documentele sunt total false.

În baza celor depistate, angajații Poliției de Frontieră vor iniția cauze penale pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art.361, al.(1) CP al RM – Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false, persoanele vinovate riscă amendă de 650 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram