Ambasadorul Germaniei optează pentru aprofundarea dialogului între Republica Moldova și Transnistria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova Julia Monar a optat pentru intensificarea și aprofundarea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol.

În cadrul întrevederii, pe care Monar a avut-o ieri la Tiraspol cu așa-numitul lider al regiunii separatiste Vadim Krasnoselski, ambasadorul a abordat starea negocierilor în formatul „5+2”, amintind că în anul trecut anume Germaniei i-a revenit președinția OSCE.

„Pentru Germania este foarte important ca lucrurile să se miște înainte în soluționarea problemelor actuale. Un pas important în această direcție este semnarea Protocolului de la Berlin”, a spus diplomatul.

Ea a subliniat că este important ca toate punctele Protocolului de la Berlin să devină realitate. „Sarcina noastră este realizarea compromiselor și soluțiilor identificate”, a conchis Monar.

Diplomatul a precizat că printre problemele care urmează a fi soluționate prioritar sunt omologarea diplomelor de studii superioare, problemele din telecomunicții, inaugurarea unui pod lângă localitatea Bâcioc.

La rândul său, Krasnoselski a recunoscut că problema podului în localitatea respectivă s-a acutizat mai demult și că a făcut propuneri în acest sens participanților la negocieri. El a mai adăugat că partea transnistreană este disponibilă de a purta tratative pe orice platforme.

Julia Monar a fost numită în calitate de Ambasador Plenipotențiar al Republicii Federative Germane în Republica Moldova la sfârșitul lunii august 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...