Prima condamnare la închisoare în scandalul de corupţie de la FIFA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un fost conducător al federaţiei guatemaleze de fotbal, care pledase vinovat la acuzaţiile de primire de mită în scandalul de corupţie din cadrul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), a fost condamnat, miercuri, de un judecător federal din New York la opt luni de închisoare, prima sentinţă pronunţată în acest dosar, potrivit AFP.

Hector Trujillo (64 ani), fost secretar general la federaţiei guatemaleze 2009 şi 2015, ar trebui să îşi înceapă executarea pedepsei pe 20 noiembrie, în Florida, unde se afla până acum eliberat pe cauţiune. El a primit sentinţa cu capul plecat şi cu ochii în lacrimi, notează AFP.

A fost prima pedeapsă dictată de judecătoarea Pamela Chen, care este însărcinată, în Brooklyn, cu acest dosar de corupţie. Aproximativ 40 de persoane au fost puse sub acuzaţie în acest scandal care a izbucnit în mai 2015, zguduind fotbalul mondial şi provocând plecarea fostului preşedinte al FIFA, elveţianul Sepp Blatter.

Doar trei persoane au pledat nevinovat la acuzaţiile aduse, iar procesele lor urmează să înceapă pe 6 noiembrie la New York, putând dura mai multe săptămâni.

Arestat în decembrie 2015, când se afla în croaziere în Florida, Trujillo a fost pus ulterior în libertate pe cauţiune, iar în luna iunie a pledat vinovat la acuzaţiile aduse. El a recunoscut că a primit, alături de alţi responsabili, circa 400.000 de dolari mită din partea societăţii de marketing sportiv Media World, aflată la Miami, în schimbul drepturilor media şi de marketing pentru meciurile jucate acasă de naţionala Guatemalei în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2018 şi 2022.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...