(VIDEO) Viitorul ar putea aparține mașinilor alimentate cu hidrogen și nu electricelor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Toyota estimează că viitoarele mașini alimentate cu hidrogen vor avea un preț similar cu vehiculele hibride până în anul 2025.

Mașinile electrice și cele hibride par să nu aibă niciun fel de concurență pe segmentul ecologic din partea vehiculelor alimentate cu hdrogen, dar situația s-ar putea schimba în viitorul nu foarte îndepărtat.
Japonezii de la Toyota sunt de părere că următoarea generație de mașini alimentate cu hidrogen va avea prețuri similare cu hibrizii până la nivelul anului 2025. Compania se așteaptă ca mașinile cu hidrogen să devină substanțial mai ieftine, dar și eficiente.

„La începutul anilor 2020 vom lansa o nouă generație de mașini alimentate cu hidrogen și asta va reprezenta un mare pas înainte. În prezent, producția lui Toyota Mirai (mașină cu hidrogen vândută în Europa) este limitată la 3.000 de unități pe an, dar până în 2025 estimăm că producția va fi de 10 ori mai mare. Astfel, ne așteptăm ca, în Japonia cel puțin, să avem aceleași prețuri atât pentru mașinile cu hidrogen, cât și pentru cele hibride”, a spus un oficial Toyota.

La Salonul Auto de la Tokyo, Toyota a dezvăluit Fine-Comfort Ride, conceptul unui sedan premium alimentat cu hidrogen capabil să parcurgă 1.000 de kilometri între reîncărcări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...