/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/FOTO/ O liceană din Bălți a fost desemnată câștigătoare a Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri

missing
26 octombrie 2017, ora 08:19

La eveniment au fost prezenți participanții la concurs, conducerea și specialiști din cadrul AGEPI, precum și reprezentanți ai instituțiilor partenere la organizarea Concursului: Ministerului Educației și Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci din România.

În continuare, conform Regulamentului, 24 de participanți care au trecut în etapa finală a Concursului au pregătit o comunicare în domeniul proprietății intelectuale pe care au prezentat-o într-o manieră cât mai interactivă în fața Comitetului organizatoric.

După prezentarea lucrărilor, membrii juriului au decis cine sunt câștigătorii Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri.

Astfel, Ana Ursu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” din Bălți, a câștigat premiul mare al Concursului în valoare de 5.000 de lei. În etapa finală, Ana a impresionat juriul cu un filmuleț cu genericul “De ce fenomenele de contrafacere și piraterie sunt considerate fenomene negative ale societății”.

Pe locul II s-a plasat Dan-Constantin Vârlan, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național de Comerț, care a obținut un premiu în valoare de 3.000 lei. Dan a realizat o prezentare cu genericul “De ce sunt importante mărcile comerciale în viața de zi cu zi?”.

Pe locul III s-a clasat Daniela Grădinaru, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Mihai Eminescu” din orașul Soroca, câștigând un premiu în valoare de 2.000 de lei. Daniela a prezentat în fața juriului lucrarea cu genericul “ De ce sunt importante mărcile comerciale în viața de zi cu zi?”.

La Concursul în domeniul proprietății intelectuale au participat tineri din Republica Moldova și România care studiază în instituțiile de învățământ general din clasele IX-XII-a, profesional tehnic, secundar și profesional tehnic post-secundar.

Concursul s-a desfăşurat în perioada mai – septembrie anul curent, în trei etape. În cadrul primei etape a Concursului, au fost admiși toți cei 54 de participanți, din 17 raioane ale Republicii Moldova, care s-au înregistrat online. În cadrul etapei a II-a, participanții au răspuns la o serie de întrebări din domeniul proprietății intelectuale, puse la dispoziție de organizatori. La etapa a III-a au fost admiși 24 de participanți, care au pregătit o comunicare în domeniul proprietății intelectuale.

Scopul concursului a fost promovarea sistemului de proprietate intelectuală, sensibilizarea tinerilor asupra fenomenelor de contrafacere și piraterie, dezvoltării de aptitudini și spirit competitiv, formarea unui mediu de comunicare între tinerii pasionați de domeniul proprietății intelectuale şi favorizarea schimbului de opinii şi experienţă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram