/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

De la începutul lui 2017, peste 3.500 de infracțiuni au fost comise în stare de ebrietate

missing
26 octombrie 2017, ora 08:31

Acțiunile violente ale persoanelor aflate în stare de ebrietate au dus la comiterea infracțiunilor de vătămare intenționată gravă a sănătății (35), violența în familie (78), huliganism (56) și de furt (81). Gravitatea faptelor sporește când agresorii sunt posesori de arme, fiind înregistrate 250 incidente cu aplicarea armei de foc.

Pentru a preveni asemenea infracțiuni, Poliția recomandă:

– evitați compania persoanelor aflate în stare ebrietate
– nu creați un conflictși nu reacționați la comportamentul agresiv
– nu interveniți de unul singur în cazul unei încăierări. Solicitați ajutorul persoanelor din apropiere.

Deseori membrii familiei, copii, vecini sau cunoscuți aflați în vizită la domiciliul potențialului agresor sunt victime ale acțiunilor violente din cauza abuzului de alcool care se aleg cu traume fizice.

Cetățenii, însă pot evita să devină victime a astfel de infracțiuni, dacă manifestă prudență față de siguranța personală și aplanează conflictele cu tact și fără violență.

În caz că , conflictele degenerează în acte însoțite de violență, anunțați imediat poliția, apelând la numărul 902 sau 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram