Google a sporit nivelul de securitate a conturilor Gmail. Niciun hacker de azi înainte nu-ți va putea sparge profilul ori poșta electronică

GAPP-blog

Google a lansat un sistem de protecţie avansată a conturilor, care va face deosebit de dificil ca hackerii să le spargă. E vorba de conturile de Gmail, Google Drive, YouTube sau oricare altă aplicaţie Google, scrie wired.com

Google a anunțat că lansează un mecanism avansat de protecție a conturilor gestionate de această companie (Gmail, Google Drive, YouTube). De acum încolo, va fi mai dificl pentru hackeri să spargă conturile personale. Funcția de ultra-securizare opt-in este destinată acelor utilizatori care sunt supuși unor atacuri masive de spionaj cibernetic, politicieni, activiști, dizidenți și jurnaliști.

Logarea pe Google va fi mai puțin obișnuită, deoarece, va fi nevoie aveți un USB key dacă doriți să vă autentificați de pe un PC, în timp ce accesarea datelor de pe un dispozitiv mobil va necesita utilizarea unui Bluetooth dongle. Scanerele malware ale Google vor verifica într-un timp redus toate documentele primite. De aceea, va fi nevoie să așteptați cca 60 de secunde pentru a putea avea acces la fișiere.

Și dacă vă uitați parola sau vă pierdeți cheile de conectare hardware, va trebui să parcurgeți mai multe etape de autentificare pentru a redobândi accesul pe Google.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente