Invitaţii emisiunii au spus că apar o mulţime de semne de întrebare în cazul imaginilor făcute publice de către procurori.

„Imaginile au fost oripilante ce s-a întâmplat acolo. Se vede clar la ce tratament a fost supus de către codeţinuţi, s-a văzut comportamentul poliţiştilor care supravegheau şi practic tacit au admis acele violenţe. De fapt aceste imagini deşi cu regret au fost făcute publice, de cealaltă parte vin să confirme presupunerile noastre de la bun început că acesta a fost maltratat în detenţie şi că organele statului, cele care sunt plătite să protejeze cetăţenii, din păcate am văzut ce s-a întâmplat”, a spus Victor Munteanu, avocat.

„Au arătat cu lux de amănunte, cu părere de rău, cum în structurile Ministerului de Interne se omoară oamenii. Persoanele care se află în izolatorul respectiv nu sunt persoane care sunt lipsite de drepturi civile. Procuratura încă trebuie să răspundă societăţii din care cauză au dat publicităţii imagini editate, din care cauză au blurat ora, timeline-ul”, a declarat Alexandr Petkov, jurnalist.

„S-a cam trucat. Eu pe lângă formaţia jurnalistică, am document de cineast, de regizor de film şi se vede că nu întâmplător s-a omis. Lucrurile nu s-au întâmplat cu sincronicitatea pe care ne-o prezintă ei, ci în altă succesiune. Depinde cine, cum a început, cine era de faţă, apar mai multe întrebări după acest video decât răspunsuri. Probabil se încearcă manipularea noastră, se pare că au găsit nişte ţapi ispăşitori şi n-ar vrea să se afle, să iasă la iveală alţi vinovaţi pentru că acei vinovaţi ar putea să arate despre putrezimea sistemului”, a punctat Oleg Brega, activist civic.

„Însuşi faptul că astfel de imagini neblurate sunt făcute publice este cel puţin nu e etic. S-a dorit influenţarea opiniei publice. Se încearcă să ni se creeze impresia cam aici se termină vinovaţii. Să fie pedepsiţi doi-trei din numărul mare de persoane care de fapt trebuie să facă ani grei de puşcărie pe acest caz”, a spus Valeriu Paşa, activist civic

„În mod clar un ministru care are demnitate ar trebui să-şi dea demisia după o asemenea situaţie. Dar dacă e să judecăm strict după imagini, care din punctul meu de vedere sunt trucate, dacă puteţi să opriţi cealaltă imagine, o să observaţi că această cameră este una pătrată, iar acţiunea se desfăşoară exact în tocul uşii. Deci, exact în uşă se desfăşoară acţiunea, iar poliţistul pe care îl veţi vedea pe coridor stă în uşă”, a declarat Ion Terguţă, jurnalist.

Şi în opinia lui Ion Terguţă, imaginile au fost trucate ori acţiunile prezentate în înregistrare s-au desfăşurat în perioade diferite de timp.

„Ele pur şi simplu au fost plasate în aşa manieră încât aceste două persoane, acest poliţist pe care îl vedeţi şi următorul care stă în uşă sunt persoanele vinovate care trebuie să ajungă în faţa instanţei”, a spus Ion Terguţă.

„Nouă ne-au fost puse la dispoziţie duminică materialele dosarului, inclusiv probele video. Chiar credeţi-ne că de alaltăieri sunt câteva zeci, dacă nu chiar câteva sute de ore de imagine. Nu am reuşit să le vedem, dar noi le avem cu sincronizarea timing-ului şi vă vom putea oferi un contra răspuns la aceste chestiuni şi clarificarea acestor întrebări care au apărut”, a declarat Victor Munteanu.

„Consider că e foarte important să invocăm răspunderea politică pentru că faptele sunt atât de multe, şirul de ilegalităţi comise din stradă, de la poliţistul de circulaţie până la penitenciar, sunt atât de mult încât se impune să-şi dea demisia şi ministrul de Interne, şi ministrul Justiţiei, mai ales că ambii atunci imediat negau că ar fi vinovaţi oamenii din sistem”, a punctat Oleg Brega.

„Trebuie să cerem demisia ministrului de Interne, ministrului de Justiţie, trebuie să cerem şi demisii de la Procuratura Generală”, a declarat Alexandr Petkov.

„L-au plasat într-un mediu în care pur şi simplu acest om a fost torturat până la moarte. Şi ăsta este lucrul cel mai grav! Cel mai grav este că după 7 aprilie judecătorii nu au fost judecaţi pentru felul în care au judecat tinerii şi fac procese de genul ăsta în continuare, poliţiştii nu au fost judecaţi pentru tortură şi torturează în continuare, iar acest sistem este pur şi simplu unul bolnav! Şi ăsta este lucrul pe care trebuie să îl spunem în fiecare zi: oameni care au torturat în masă nu au fost judecaţi şi noi în fiecare zi riscăm să ajungem în situaţia asta, indiferent ce am fi făcut”, a spus Ion Terguţă.

Contactaţi de Jurnal TV, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale a declarat că instituţia respinge acuzaţiile, iar ofiţerul de presă al Ministerului Afacerilor Interne ne-a spus că nu comentează subiectul. Am încercat să obţinem o reacţie şi de la ministrul Justiţiei, însă Vladimir Cebotari nu a răspuns la apelurile noastre repetate. Totodată, şeful Serviciului comunicare al structurii guvernamentale a afirmat că ministrul a transmis că acest caz este regretabil. El nu s-a referit însă la solicitarea de demisie. În schimb preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus la un post privat de televiziune că "politic, un atare gest al demisiei ar fi frumos, dar în realitate nu ar rezolva nimic" şi că "oamenii ar trebui să îşi facă treaba la locurile lor".

Menţionăm că, anterior, comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Nils Muiznieks, a declarat pentru Radio Europa Liberă că această tragedie a scos în evidenţă o serie de deficienţe de sistem. Una dintre întrebările pe care şi le-a pus oficialul european a fost de ce o persoană care se făcea vinovată de încălcarea Regulamentului Circulaţiei Rutiere a fost plasată în detenţie.