„Ieri, pe internet au apărut imagini înfricoşătoare legate de moartea fratelui meu. Fie ca publicarea acestui videoclip, precum şi publicarea primului videoclip să rămână pe conştiinţa celor care au făcut-o. Este şocantă miopia şi lipsa de cea mai mică înţelegere a tot ce este uman. O explicaţie a faptului de ce au fost publicate imaginile a fost: „Vrem ca societatea să ştie ce s-a întâmplat cu adevărat.” Opinia publică este un instrument uşor de manipulat dacă ajunge în mâinile unor persoane pricepute. Nu contează motivul şi nici interesele pe care le urmăresc acestea. Acum este limpede că în prezent acesta este gestionat de către oameni fără prea multă viziune, mai bine zis care nu văd mai departe de lungul nasului”, a scris sora lui Andrei Brăguţă pe Facebook.

De asemenea, femeia i-a îndemnat pe responsabili să-şi întoarcă dreptul de a fi şi de a rămâne oameni.

„Îmi doresc foarte mult ca după omorul fratelui meu să aibă loc mai multe schimbări în ţară, pentru ca viaţa oamenilor să fie mai bună şi să apară omenie, dragoste şi ajutor reciproc, dezinteresat. Misiunea primară ar trebui să fie următoarea: pe termen cât se poate de lung, să fie asigurate toate condiţiile, astfel încât asemenea grozăvie să nu mai aibă loc! N-aş putea spune NICIODATĂ, pentru că niciodată să nu spui niciodată. Au zis că vor să arate societăţii... - Dar ce sa arate?! Oare societatea l-a ucis? Societatea l-a îngropat? Eu şi familia mea am văzut în ce l-a transformat sistemul în 10 zile. Dintr-un bărbat în floare a ajuns un cadavru vineţiu, cu dinţi însângeraţi (nu l-au bărbierit, avea o barbă neagră şi deasă). A fost atât de oribil încât n-am putut să mă apropii de corpul lui. Şi ei spun: „Ca să vadă societatea...” Oameni!!! Luaţi-vă dreptul de a fi şi a rămâne OAMENI”, a scris sora lui Andrei Brăguţă.

Mesajul surorii lui Brăguţă nu a fost comentat de reprezentanţii Procuraturii Generale. Menţionăm că ieri procurorii au făcut publică o înregistrare în care mai mulţi deţinuţi îl lovesc cu bestialitate pe Andrei Brăguţă cu pumnii şi picioarele, după care victima se prăbuşeşte la podea. Ulterior, indivizii au continuat să-l bată pe tânărul care nu se poate apăra. În prezent, cei patru deţinuţi sunt cercetaţi în stare de arest, fiind învinuiţi că l-au torturat pe tânăr şi l-au supus tratamentelor inumane. Iar trei poliţişti sunt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri grozăvia. Procurorii continuă urmărirea penală în cazul altor zece inspectori de la Direcţia de Poliţie Chişinău, care ar fi implicaţi în acest caz. Totodată, acuzatorii de stat au iniţiat cauze penale pe faptul excesului de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Amintim că Andrei Brăguţă a fost reţinut la mijlocul lunii august pentru că s-ar fi certat cu inspectorii unui echipaj de patrulare, iar peste câteva zile a murit în penitenciar.