Garcia o învinge pe Svitolina şi situaţia în Grupa Roşie se complică. Variante în care Halep se poate califica în semifinale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Situația în Grupa Roșie, cea din care face parte românca Simona Halep, la Turneul Campioanelor, se complică după ultimul rezultat. Franțuzoaica Caroline Garcia a învins-o pe Elina Svitolina în trei seturi, scor 6-7, 6-3, 7-5 și a acumulat și ea două puncte în clasament.

Ierarhia grupei arată astfel:

1. Wozniacki 4 puncte 4-0 la seturi;

2. Halep 2 puncte 2-2;

3. Garcia 2 puncte 2-3;

4. Svitolina 0 puncte 1-4.

Simona Halep e sigură de calificare în cazul în care o învinge pe Elina Svitolina. În această situaţie nu mai contează varianta în care Garcia o învinge pe Wozniacki nici măcar în două seturi. Halep şi Garcia ar fi la egalitate de puncte, dar ar conta meciul direct, care a fost câştigat de Simona.

Dacă Simona pierde la Svitolina, iar Garcia o bate pe Wozniacki, românca e eliminată. Pentru Wozniacki contează totuşi meciul cu Garcia, deoarece îi va stabili poziţia în grupă şi va şti cu cine va juca în semifinale. Eventual îşi va putea alege adversara pentru că Grupa Albă se joacă mâine. Grupă în care Karolina Pliskova nu mai poate pierde locul 1.

Dacă Simona pierde la Svitolina, iar Wozniacki o bate pe Garcia, vom avea trei jucătoare la egalitate şi primul criteriu de departajate este setaverajul. Halep trebuie să aibă setaveraj mai bun decât celelalte două, adică să-i ia un set Svitolinei.

Variante în caz de înfrângere a Simonei (Halep, Garcia şi Svitolina ar fi la egalitate de puncte, fiecare câte două):

1. Svitolina – Halep 2-0, Wozniacki – Garcia 2-0 Se califică SVITOLINA

2. Svitolina – Halep 2-0, Wozniacki – Garcia 2-1 Se califică SVITOLINA

3. Svitolina – Halep 2-1, Wozniacki – Garcia 2-0 Se califică HALEP

4. Svitolina – Halep 2-1, Wozniacki – Garcia 2-1 Se califică HALEP

Meciurile Simona Halep – Elina Svtolina şi Caroline Garcia – Carolina Wozniacki sunt programate pentru vineri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...