Guvernul a numit în funcţie şapte secretari generali de stat

Guvernul a numit astăzi în funcție șapte secretari generali de stat, care au promovat concursul pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere de nivel superior, după cum urmează:

Costin Iulia – Ministerul Economiei şi Infrastructurii;

Munteanu Anatolie – Ministerul Justiţiei;

Căpățînă Mihail – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene;

Burduja Radu  – Ministerul Apărării;

Gîlca Boris – Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale;

Șarov Igor – Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării;

Ușurelu Iurie – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Prim-ministrul Pavel Filip a adresat felicitări noilor secretari generali de stat, urându-le succes în activitate. Totodată, premierul a menţionat că acest exerciţiu  este o etapă importantă în implementarea reformei Guvernului, care va duce la depolitizarea instituțiilor.

„Secretarii generali sunt funcționari publici și urmează să ducă și memoria instituțională a ministerului în continuare. Secretarii nu au decât să se concentreze nemijlocit pe activitatea ministerelor, astfel încât să asigure implementarea programului de guvernare și a Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere”, a subliniat Pavel Filip.

De asemenea, şeful Executivului a menţionat că a fost prelungit termenul pentru depunerea dosarelor la funcţia de secretar general de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Finanţelor, iar în prezent se desfăşoară concursul pentru funcțiile de secretar de stat în cadrul ministerelor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.