BNS: Volumul mărfurilor transportate în Moldova a crescut cu 25% într-o lună

Volumul mărfurilor transportate în Moldova a crescut, într-o singură lună, cu aproape 25 la sută. Biroul Național de Statistică anunță că întreprinderile de transport auto, feroviar, fluvial și aerian au transportat în septembrie 2,1 milioane de tone de mărfuri. Iar de la începutul anului, indicele este de aproape 12 milioane de tone. Comparativ cu 9 luni din 2016, creșterea este de aproape 22%.

Statisticile constată că cel mai popular tip de transport pentru mărfuri rămâne cel auto. Aproape 42 la sută din toate mărfurile transportate anul acesta au fost livrate de companiile din municipiul Chișinău. Pe locul doi sunt firmele auto din raionul Rezina, iar pe trei – din Bălți.

Este în creștere și transportul mărfurilor pe cale ferată. În ianuarie-septembrie 2017, cu trenurile au fost expediate sau aduse 3,4 milioane de tone de mărfuri sau cu peste 42% mai mult decât în perioada similară din 2016.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.