Dodon îl atacă pe Băsescu: „Este un alt as din mânecă al democraților”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon îl acuză pe fostul lider de la Cotroceni, Traian Băsescu, că ar fi „un alt as din mânecă al democraților”.

În opinia lui Dodon, acțiunile PDM-ului din această toamnă, orientate împotriva instituției prezidențiale, constituie o pregătire pentru alegerile parlamentare din 2018, astfel pas cu pas, democrații pregătesc terenul politic și diplomatic pentru o largă coaliție postelectorală de dreapta, așa cum au declarat în repetate rânduri, inclusiv recent prin vocea speakerului Andrian Candu.

„De această dată, constatăm că democrații acceptă să facă alianțe politice nu doar cu PAS și PDA, ci și cu așa forțe declarate unioniste ca PL sau PUN, dacă acestea vor trece în Parlament. A fost menționat și numele lui Traian Băsescu, drept politician cu care democrații ar forma o alianță.
Consider că asemenea intenții constituie o desconsiderare a valorilor statalității moldovenești și trădează adeziunea camuflată a guvernării pentru proiectul unionist, al cărui principal exponent este anume Traian Băsescu. Coalizarea partidelor de centru dreapta e vizibilă azi, când PL, PDM, PAS și PDA au declarat la unison că vor boicota referendumul din 19 noiembrie din Chișinău, împotriva primarului corupt și unionist Dorin Chirtoacă. Acesta e un antrenament pentru parlamentare, când toată dreapta va avea aceeași agendă politică”, se arată într-un mesaj al lui Dodon.

Acesta spune că au fost și alte situații când centru-dreapta s-a mobilizat politic sau mediatic împotriva sa, ca președinte, pe criterii exclusiv geopolitice și identitare.

„Înțelegem că guvernarea dorește din nou să joace cartea geopolitică în alegerile parlamentare din 2018, pentru a convinge Occidentul să ofere susținere și totodată să le impună celor din PAS, PDA și PL necesitatea unei coaliții de dreapta. Îi anunț însă că, așa cum arată și sondajele, socialiștii oricum vor lua majoritatea parlamentară, prin urmare orice coaliție de dreapta va fi minoritară, iar PDM se va pomeni în opoziție, unde va suporta consecințele acțiunilor sale din prezent”, se mai arată în mesajul lui Igor Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...