Premierul ar putea avea propriul stindard. Iată cum arată

flag

Prim-ministrul Republicii Moldova ar putea avea propriul stindard, care ar simboliza autoritatea funcționarului în calitatea sa de conducător al Guvernului şi coordonator al activităţii membrilor acestuia. Un regulament în acest sens a fost propus de Guvern, dar a fost amânat pentru a fi examinat într-o altă ședință.

Conform documentului, stindardul prim-ministrului Republicii Moldova va reprezenta o pânză pătrată, albastră, și va avea în mijloc Stema de Stat a Republicii Moldova, a cărei acvilă este de aur, şi o bordură din pătrate, în culorile naţionale ale Republicii Moldova, în formula albastru-galben-roşu-galben.

Originalul stindardului va fi confecționat într-un singur exemplar și va conține plăcuţa personalizată a prim-ministrului ce deține funcția la momentul înmânării drapelului. El va fi înmânat către prim-ministru de preşedintele Republicii Moldova în ziua depunerii jurământului de prim-ministru.

La expirarea mandatului, prim-ministrului Republicii Moldova i se va înmâna în mod solemn o copie a drapelului.

Conform aceluiași regulament utilizarea sau reproducerea imaginii drapelului în alte scopuri, inclusiv de comercializare, se va autoriza doar de prim-ministru, cu avizul Comisiei Naţionale de Heraldică.

Așa urmează să arate noul drapel.

 

drapel1

Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente