04:02:28 20.04.2024
Stiri

Autoritățile ucrainene i-au refuzat lui Saakașvili statutul de refugiat și acesta poate fi EXTRĂDAT în Georgia

Știri 25.10.2017 15:00 Vizualizări1322 Autor: Ziarul National
Autoritățile ucrainene i-au refuzat lui Saakașvili statutul de refugiat și acesta poate fi EXTRĂDAT în Georgia Al Jazeera


Serviciul de Stat pentru Migrație al Ucrainei a respins cererea de acordare a statutului de refugiat lui Mihail Saakașvili, a anunțat procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko.

Procurorul general a precizat că Saakașvili nu a contestat decizia în instanță, ceea ce înseamna că „nu mai există circumstanțele speciale” care să facă imposibilă extrădarea sau expulzarea fostului președinte al Georgiei.

„Avem o știre. Dacă înainte spuneam că Saakașvili are un statut care face imposibilă expulzarea sau extrădarea sa, acum Serviciul de Stat pentru Migrație i-a refuzat statutul de refugiat…”, a spus Luțenko.

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, a fost numit de Petro Poroșenko, presedintele Ucrianei, guvernator al regiunii Odesa în 2015. La sfârșitul anului 2016, Saakașvili a demisionat din postul său din cauza unui conflict cu șeful statului ucrainean, pe care l-a acuzat că acoperă corupți.

În iulie 2017, autoritățile ucrainene au anunțat că i-au retras cetațenia lui Saakașvili.

În septembrie, în ciuda faptului că pașaportul său ucrainean a fost revocat, Saakașvili a reușit să treacă granița Ucrainei prin punctul de control „Șeghini“ împeună cu un grup de susținători.

Avocații lui Saakașivli au depus imediat cerere de acordare a statutului de refugiat în Ucraina, ceea ce a însemnat că pe durata examinării acesteia, fostul președinte al Georgiei nu putea fi extrădat, așa cum au cerut autoritățile georgiene, sau expulzat.

La mijlocul lunii octombrie, Saakașivili și susținătorii săi au anunțat o manifestatie de protest „non-stop” în fața Radei Supreme de la Kiev. Participanții la acțiune cer anularea imunității parlamentare și înființarea unui tribunal anticorupție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md