(video) Dosarul privind tentativa de omor a lui Plahotniuc a fost transmis în judecată. Caramalac, anunțat în căutare

Procurorii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS) au finalizat urmărirea penală și au transmis în judecată cauza penală privind învinuirea a șapte persoane în pregătirea omorului asupra lui Vladimir Plahotniuc. Potrivit oamenilor legii, este vorba de șapte persoane care au participat în această schemă și au acționat la indicația lui Grigori Caramalac, cunoscut în lumea criminală ca „Bulgaru”. Potrivit acestora, Grigore Caramalac a fost anunțat în căutare internațională. Dacă acesta se află pe teritoriul Federației Ruse, Republica Moldova va cere extrădarea acestuia.

Oameni legii susțin că asasinatul ar fi costat 200.000 de dolari, iar unii dintre participanții grupului criminal discutau între ei precum că suma este prea mică pentru un asemenea risc.

Precizăm că, anterior, Ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Arsen Avakov, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, organizată la Harkov, că forțele de ordine de la Kiev, împreună cu cele de la Chișinău, au dejucat o tentativă de omor asupra fostului vicepreședinte al Parlamentului din Moldova, Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente