În primele nouă luni ale anului peste 100 de copii au fost implicați în accidente rutiere. Recomandările poliției

25 octombrie 2017, ora 13:28

Cel mai frecvent, părinții țin copii în brațe în timpul deplasării, ceea ce este absolut greșit, ceea ce poate fi fatală. A fost demonstrat că forța instantanee de impact a unui corp cu masa de 10 kg la o viteză de 30 km/h este egală cu 167 kg, iar la 60 km/h – 335 kg, deci este evident că este imposibil să reții copilul în brațe în cazul unui impact violent.

Totodată, statisticele au demonstrat că utilizarea sistemului de reținere reduce probabilitatea unui accident fatal cu aproximativ 90% în cazul sugarilor și 55-80% în cazul copiilor mici. Este foarte important să alegem și instalăm corect sistemul de reținere pentru copii ca să asigurați protecție maximă în caz de frânare bruscă sau accident rutier.

De aceea, scaunele auto este o măsură indispensabilă de precauție pentru a ne asigura că viața copilului nu este pusă în pericol în timpul transportării cu mașina, iar ignorarea acestui lucru se pedepsește cu o amendă de la 450 la 600 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Reamintim că de la începutul anului curent, Inspectoratul Național de Patrulare în parteneriat cu Automobil Club din Moldova desfășoară pe întreg teritoriul țării activități din cadrul proiectului „Transportă copilul tău în siguranță!”, scopul căruia este creșterea gradului de conștientizarea din partea părinților pentru transportarea copiilor pasageri în siguranță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram