/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Franjuri de aur și plăcuță personalizată de aur. Cum va arăta drapelul prim-ministrului

missing
25 octombrie 2017, ora 12:46

Drapelul va fi confecționat într-un singur exemplar și va fi prevăzut cu franjuri de aur pe perimetrul pânzei și cu două șnururi de aur prinse de vârful hampei și terminate cu ciucuri. Acesta va însoțit de o plăcuță personalizată de aur, dreptunghiulară, cu lungimea de 70 mm şi lăţimea de 20 mm pe care, în două rânduri, pe care se va grava: în primul rând – prenumele şi numele Prim-ministrului Republicii Moldova, iar în rîndul al doilea – data depunerii jurământului.

Stindardul Prim-ministrului Republicii Moldova va reprezinta o pânză pătrată, albastră, avînd în mijloc Stema de Stat a Republicii Moldova, a cărei acvilă este de aur, şi având bordură componată din pătrate de 1/9 h, în culorile naţionale ale Republicii Moldova, în formula albastru-galben-roşu-galben.

Originalul Stindardului Prim-ministrului Republicii Moldova se va înmîna Prim-ministrului de către Preşedintele Republicii Moldova în ziua depunerii jurămîntului de către Prim-ministru şi se va păstra în biroul său de
serviciu.

Foto: moldovenii.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram