14:02:25 28.03.2024
Stiri

Igor Dodon, IRITAT de propunerea lui Andrian Candu privind COALIZAREA tuturor partidelor prooccidentale: „Socialiștii oricum vor lua majoritatea parlamentară. Orice coaliție de dreapta va fi minoritară”

Politică 25.10.2017 12:47 Vizualizări4011 Autor: Ziarul National
Igor Dodon, IRITAT de propunerea lui Andrian Candu privind COALIZAREA tuturor partidelor prooccidentale: „Socialiștii oricum vor lua majoritatea parlamentară. Orice coaliție de dreapta va fi minoritară”


Șeful statului, Igor Dodon, este deranjat de faptul că democrații ar pregăti o coaliție postelectorală cu partidele de dreapta, inclusiv cu Partidul Unității Naționale (PUN), condus de Traian Băsescu și Anatol Șalaru. Mai mult, acesta afirmă că „Băsescu e un alt as din mânecă al democraților”.

„Acțiunile PDM-ului din această toamnă, orientate împotriva instituției prezidențiale, constituie o pregătire pentru alegerile parlamentare din 2018. Pas cu pas, democrații pregătesc terenul politic și diplomatic pentru o largă coaliție postelectorală de dreapta, așa cum au declarat în repetate rânduri, inclusiv recent prin vocea spicherului Andrian Candu”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În speță, Dodon e deranjat de faptul că PD e gata să facă alianță cu partidele unioniste. „De această dată, constatăm că democrații acceptă să facă alianțe politice nu doar cu PAS și PDA, ci și cu așa forțe declarate unioniste ca PL sau PUN, dacă acestea vor trece în Parlament. A fost menționat și numele lui Traian Băsescu, drept politician cu care democrații ar forma o alianță. Consider că asemenea intenții constituie o desconsiderare a valorilor statalității moldovenești și trădează adeziunea camuflată a guvernării pentru proiectul unionist, al cărui principal exponent este anume Traian Băsescu”, a subliniat acesta.

Primul semnal în vederea coalizării partidelor occidentale, în opinia șefului statului, e faptul că acestea boicotează referendumul împotriva demiterii lui Dorin Chirtoacă.

„Coalizarea partidelor de centru dreapta e vizibilă azi, când PL, PDM, PAS și PDA au declarat la unison că vor boicota referendumul din 19 noiembrie din Chișinău, împotriva primarului corupt și unionist Dorin Chirtoacă. Acesta e un antrenament pentru parlamentare, când toată dreapta va avea aceeași agendă politică. Au fost și alte situații când centrul-dreapta s-a mobilizat politic sau mediatic împotriva mea, ca președinte, pe criterii exclusiv geopolitice și identitare.

Înțelegem că guvernarea dorește din nou să joace cartea geopolitică în alegerile parlamentare din 2018, pentru a convinge Occidentul să ofere susținere și totodată să le impună celor din PAS, PDA și PL necesitatea unei coaliții de dreapta.

Îi anunț însă că, așa cum arată și sondajele, socialiștii oricum vor lua majoritatea parlamentară, prin urmare orice coaliție de dreapta va fi minoritară, iar PDM se va pomeni în opoziție, unde va suporta consecințele acțiunilor sale din prezent”, a amenințat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md