Pachetul legislativ, ce poarte numele lui Otto Warmbier, studentul american care a murit după ce a petrecut mai mult timp în închisorile nord-coreene, urmăreşte să elimine legăturile Phenianului cu sistemul financiar global. Astfel, Trezoreria SUA va fi abilitată să îngheţe conturile din SUA ale instituţiilor financiare care au relaţii comerciale cu Coreea de Nord, inclusiv a firmelor care au angajaţi cetăţeni nord-coreeni.

Această iniţiativă s-a bucurat de sprijinul masiv al reprezentanţilor Congresului, 415 votând în favoarea legii şi doar doi împotrivă.

”Vreau să menţionez că am schimbat numele legistalţiei privind sancţiunile impuse Coreei de Nord. Îl vom onora pe Otto Warmbier, care a fost torturat de regimul Kim Jong-un”, a declarat, Kevin McCarthy, membru al Congresului american.

În ultimele luni, comunitatea internaţională a adoptat o serie de sancţiuni împotriva Phenianului, ca reacţie la repetatele teste balistice şi nucleare nord-coreene.

Aceste măsuri punitive au rolul de a izola regimul lui Kim Jong-un şi de a determina Coreea de Nord să accepte negocieri pe marginea denuclearizării Peninsulei Coreea.