11:27:26 19.04.2024
Stiri

Declarație SUPRINZĂTOARE a lui Andrian Candu: „Ca cetățean ROMÂN, poate ajung în Parlamentul României. Poate vom ajunge în situația în care nu ne vom mai da seama că suntem în două state”

Politică 25.10.2017 12:00 Vizualizări12272 Autor: Ziarul National
Declarație SUPRINZĂTOARE a lui Andrian Candu: „Ca cetățean ROMÂN, poate ajung în Parlamentul României. Poate vom ajunge în situația în care nu ne vom mai da seama că suntem în două state”


Spicherul Andrian Candu susține că nu vede nicio problemă în faptul că fostul președinte al României, Traian Băsescu, ar putea ajunge cu Partidul Unității Naționale (PUN) în Legislativul de la Chișinău, în cazul în care își va recăpăta cetățenia R. Moldova. De asemenea, președintele Parlamentului nu exclude că și dânsul ar putea ajunge în Parlamentul de la București.

Vicepreședintele Partidului Democrat (PD) susține că formațiunea pe care o reprezintă este gata să se așeze la masa discuțiilor cu toate partidele prooccidentale din R. Moldova, inclusiv cu PUN-ul lui Anatol Șalaru și Traian Băsescu. În niciun caz, PD nu va face o coaliție cu PSRM după alegerile din 2018, a dat asigurări Candu în cadrul unei emisiuni de la TVC 21.

„Să ne imaginăm că în viitorul Parlament acced PD, PSRM și PAS. Cei din PSRM nu au majoritate, iar noi împreună cu PAS avem. Ar trebui să ne așezăm la masa de discuții și să lucrăm la un acord al coaliției, la programul de guvernare… Ce, o să te ridici și o să spui că nu te interesează, că nu dorești să ne vezi în ochi? Noi suntem gata să stăm la aceeași masă cu Maia Sandu și cu Năstase. Când e vorba de viitorul acestei țări, trebui să lăsăm la o parte emoțiile. Eu chiar pot să-mi imaginez, așa cum ați spus, situația în care Năstase să fie spicher, iar Plahotniuc – premier. Dacă e vorba de viitorul țării, atunci da. Dacă nu vom ajuge la un acord, atunci asta înseamnă alegeri parlamentare anticipate. Poate nici mie nu-mi plac Maia Sandu și Năstase ca persoane, dar avem aceleași viziuni. Dacă noi nu vom reuși să ajungem la un acord, atunci alegătorii vor fi foarte dezamăgiți. La rândul lor, alegătorii socialiștilor vor fi bucuroși și ar putea să fie deja prea târziu. Ne vom trezi prin martie-aprilie 2019, sper să nu se întâmple așa, cu socialiștii la guvernare. Atunci și Sandu, Candu, Plahotniuc și Năstase în opoziție și nu vom mai putea duce republica mai aproape de UE. Eu în așa țară nu voi mai vrea să trăiesc”, a precizat Andrian Candu.

Democrații sunt gata să se așeze la aceeași masă de negocieri și cu reprezentanții PUN, în cazul că aceștia vor ajunge în Parlament. „Ei au șanse să crească, mai ales că există potențial electoral pe segmentul în care s-au plasat. Ei sunt prooccidentali și noi vom face alianță doar cu partidele prooccidentale. Nu mă deranjează dacă domnul Băsescu obține cetățenia și va ajunge în Parlamentul de la Chișinău. Are acest drept, precum și eu, în calitate de cetățean român, pot ajunge în Parlamentul României. Cine știe… Ar fi interesant să fii deputat și în Parlamentul R. Moldova și în cel al României”, a subliniat spicherul.

Oficialul nu a confirmat, dar nici nu a infirmat faptul că ar fi unionist, dar a precizat că putem ajunge în situația în care să nu ne mai dăm seama că trăim în două state diferite.

„Viziunile în privința Unirii sunt diferite în rândurile PD. Consider că sunt legături foarte mari între România și R. Moldova. Două state mai apropiate precum România și R. Moldova nu mai există în lume. Sunt state care trebuie să se completeze și să se ajute reciproc. Prin anumite proceduri de integrare a unor procese, lucrurile s-ar putea croi în așa fel, încât sistemul să funcționeze la fel în România și R. Moldova… Poate vom ajunge în situația în care nu ne vom mai da seama că suntem în două state diferite”, a adăugat Andrian Candu.

Sursa citată a mai adăugat la acest subiect că în PD sunt oameni care sunt mai puțin pro-România, dar sunt și mulți care sunt pro-România. „Ce înseamnă că domnului Dumitru Diacov nu i-ar plăcea declarația pe care am făcut-o? În PD există democrație. În PD sunt oameni care cred că vorbim „limba moldovenească”, dar sunt și oameni care cred că e limba română. Eu așa cred și e evident acest lucru. Anume în asta constă frumusețea PD. Prin diversitate suntem uniți, exact deviza UE”, a conchis fruntașul PD.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md