Platforma Sputnik în limba română a fost lansată în Republica Moldova în februarie 2016, iar anul acesta s-a dezvoltat semnificativ. Acum, pe de o parte, această sursă este citată tot mai des în media rezistente la distorsiunile Moscovei ca punct de comparaţie între discursul multor politicieni sau al televiziunilor apropiate puterii şi discursul Kremlinului, pe o tema sau alta.

Pe de altă parte, Sputnik este preluată tot mai des pe site-urile din România interesate fie doar de cantitatea conţinutului online, nu şi de calitatea şi veridicitatea acestuia, fie de site-urile interesate făţiş să propage anumite mesaje ale Rusiei.

Sputnik ar funcţiona şi ca o cameră de rezonanţă pentru jurnaliştii din România al caror mesaj coincide, voit sau nu, cu cel al Rusiei. Acesta pare sa fie, de altfel, principalul obiectiv al site-ului Sputnik, având în vedere că nu vine cu propriile investigaţii, anchete, reportaje sau ştiri, ci, in general, preia şi împachetează „alternativ” informaţii şi luări de poziţie din presa română.

Citiţi continuarea în Jurnal de Chişinău