Corporația Financiară Internațională, interesată de a susține investițiile private în sectorul financiar-bancar din R.Moldova

Banca Națională a Moldovei (BNM) a fost vizitată pe 23 octombrie de Jason Brett Pellmar, directorul regional pentru Moldova, Ucraina și Belarus al Corporației Financiare Internaționale (IFC), parte din Grupul Băncii Mondiale.

Aceasta este prima vizită a lui Jason Brett Pellmar în Republica Moldova, după preluarea acestei funcții la 1 septembrie 2017. La întâlnirea cu guvernatorul Sergiu Cioclea și viceguvernatorul Cristina Harea, Jason Brett Pellmar a confirmat interesul Corporației Financiare Internaționale de a susține investițiile private în Republica Moldova, inclusiv în sectorul financiar-bancar.

Oficialii au discutat posibilitățile de investiție în băncile comerciale moldovenești și condițiile necesare pentru participarea Corporației Financiare Internaționale în capitalul acestora.

Părțile au convenit să păstreze un dialog continuu pentru a urmări evoluția oportunităților identificate ca fiind atractive pentru Corporația Financiară Internațională.


Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.