Ucraina a refuzat să-i ofere lui Mihail Saacașvili statutul de refugiat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul migrațional de stat al Ucrainei a refuzat să-i ofere statutul de refugiat ex-președintelui Georgiei, Mihail Saacașvili. Acest lucru l-a comunicat ieri Procurorul General al Ucrainei Iuri Luțenko.

Potrivit procurorului, deja nimic nu împiedică serviciul migrațional să-l deporteze sau să-l extrădeze pe politician.

Luțenko a mai afirmat că Saacașvili nu s-a adresat în judecată pentru a contesta refuzul de a-i pune la dispoziție refugiu politic.

,,În prezent, el este o persoană apatridă, fără nici un fel de angajamente care ar împiedica deportarea lui. Și serviciul migrațional de stat știe acest lucru”, a spus Luțenko.

El a mai opinat că acțiunile de protest din Kiev sunt finanțate de peste hotare. Potrivit lui, circa 20 de georgieni, prin susținerea lui Saacașvili au primit permis de ședere în Ucraina, pe când acesta îndeplinea funcția de guvernator al regiunii Odessa.

,,Astăzi acești oameni îl păzesc pe Saacașvili, sunt în tabăra lui și protestează în fața Radei Supreme”, a conchis procurorul.

Saacașvili a primit pașaportul ucrainean din mâinile Președintelui Petro Poroșenko în luna mai 2015. În iulie 2017 Președintele Ucrainei l-a lipsit pe Saacașvili de cetățenie ucraineană, în timp ce acesta se afla peste hotare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...