/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Procuratura rusă: Alexei Navalnîi nu are dreptul să candideze în cadrul alegerilor prezidenţiale

missing
25 octombrie 2017, ora 10:55

„Navalnîi a primit o sentinţă de cinci ani de închisoare cu suspendare, într-un caz privind deturnare de fonduri. Această infracţiune se încadrează la un grad ridicat al încălcării legii. În conformitate cu legea rusă, cetăţenii nu pot participa la alegeri dacă au fost condamnaţi pentru infracţiuni de grad înalt şi au condamnări în desfăşurare. În aceste condiţii, nu există drepturi legale pentru participarea lui Alexei Navalnîi la alegeri de orice nivel, inclusiv municipal sau regional, la alegerile pentru Duma de Stat şi la cele pentru preşedinţia Rusiei”, a spus Larisa Kopteva.

Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a fost eliberat duminică din închisoare, după ce şi-a ispăşit pedeapsa de 20 de zile pentru organizarea unui protest neautorizat. El a mai fost încarcerat de două ori în acest an, câte 15 şi 25 de zile, după ce a organizat mitinguri împotriva corupţiei de la nivel guvernamental.

Avocatul în vârstă de 41 de ani vrea să candideze la preşedinţia ţării, deşi comisia electorală centrală din Rusia l-a declarat ineligibil din cauza unei condamnări la închisoare.

Opoziţia rusă susţine că decizia este motivată politic, iar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis că sentinţa din 2014 privind fraude comise de către Navalnîi a fost „arbitrară şi vădit nejustificată”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram