Mold-street: Mită la Primărie – de la focuri de artificii, la reparaţii auto şi mii de dolari

primaria-chisinau-a-primit-o-oferta-de-1-6-miliarde-de-lei-1415026353
Foto: basarabia.md

Judecătoria Chișinău a finalizat examinarea și a emis verdictul de condamnare a trei aleși municipali: Valeriu Didencu, secretarul Consiliului municipal Chișinău și consilierii Oleg Oniscenco și Ghenadie Dumanschi, arestați la finele lunii mai de ofițerii CNA și procurorii anticorupție.

Cei trei consilieri municipali și-au recunoscut vina, s-au „căit sincer” și au fost condamnați cu suspendare, cu un termen de probă de unu sau doi ani. Concomitent cu aleșii locali au fost condamnați și câțiva oameni de afaceri care i-ar fi corupt pe aleșii locali ca să le „rezolve” problemele. Alți doi oameni de afaceri încă își așteaptă sentința.

Mold-street a analizat deciziile instanțelor pe cazurile a trei foști aleși locali și trei oameni de afaceri, care sunt conectate între ele.

Primul condamant pentru corupere activă a fost omul de afaceri Gheorghe Sârbu, manager și asociat cu o cotă de 10% la firma New Solution SRL, unde îi are parteneri pe Gheorghe Cozma cu 40% și cetățenii români Popa Leonard Silvestru și Puia Florian Tudor, care dețin cote egale de 25%.

Sârbu ar fi promis pe 20 martie 2017, lui Valeriu Didencu, o baterie de focuri de artificii profesională Flower King 36 shots (pe care a cumpărat-o ulterior de la piață contra sumei de o mie de lei și a adus-o peste două săptămâni lui Didencu), „pentu a grăbi îndeplinirea acțiunilor în exercitarea funcției sale sau contrar acesteia și anume a include pe Ordinea de zi a ședințe CMC din 11.04.2017, proiectul de decizie cu privire la stabilirea relațiilor funciare de arendă a loturilor de pământ din str. Podgorenilor, 91 beneficiar fiind New Solution SRL.

Citește continuarea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente