09:15:42 29.03.2024
Stiri

Statele Unite reiau o decizie din perioada Războiului Rece. Bombardierele cu încărcătură nucleară, în stare de alertă continuă

Știri 25.10.2017 08:30 Vizualizări1646 Autor: Ziarul National
Statele Unite reiau o decizie din perioada Războiului Rece. Bombardierele cu încărcătură nucleară, în stare de alertă continuă
Poză simbol


Forțele Aeriene ale SUA se pregătesc să instituie o măsură care a fost oprită la finalul Războiului Rece, în 1991, și anume ca bombardierele cu încărcătură nucleară să fie în stare de alertă continuă, informează Digi24.

„Acesta este încă un pas ca să ne asigurăm că suntem pregătiți. Nu o văd ca pe o pregătire pentru un eveniment anume, doar ca o realitate a situației globale în care ne găsim și despre cum ne asigurăm că suntem pregătiți să mergem înainte”, a declarat generalul David Goldfein, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA, conform defenseone.com.

Potrivit sursei citate, ordinul încă nu a fost emis, dar pregătirile sunt făcute pentru a veni în întâmpinarea unui astfel de decret. Decizia ar urma să fie luată fie de generalul John Hyten, șeful Comandamentului strategic al SUA, fie de generalul Lori Robinson, șeful Comandamentului Nordic al SUA. STRATCOM este responsabilă de arsenalul nuclear, iar NORTHCOM de apărarea Americii de Nord.

Defense One precizează că avioanele B-52 repuse în alertă reprezintă una din deciziile pe care Forțele Aeriene trebuie să le ia în fața schimbărilor geopolitice, fiind enumerate rapiditatea cu care avansează programul nuclear al Coreei de Nord, maniera de confruntare a președintelui Donald Trump pe acest subiect, dar și creșterea forțelor armate active ale Rusiei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md