Atentatul asupra lui Plahotniuc, elucidat; Procuratura trimite în judecată 7 persoane

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a finalizat urmărirea penală și a transmis în judecată cauza penale privind pregătirea omorului asupralui oligarhului și liderului PD, Vladimir Plahotniuc.

PCCOCS anunță că a finalizat urmărirea penală și transmite în judecată cauza penală privind învinuirea a 7 persoane în pregătirea omorului asupra lui Plahotniuc.

Procuratura ar urma să organizeze astăzi o conferință de presă, pentru a oferi mai multe detalii.

Autorităţile spun că atacul a fost comandat din Republica Moldova, iar preţul pus pe viaţa lui Plahotniuc a fost de 200 de mii de euro. Din această sumă, deja fusese dat un avans de 100.000 de dolari. Atentatul ar fi urmat să fie comis la una din clădirile de birouri ale omului de afaceri.

Asasinatul ar fi fost plănuit minuțios, încă de acum câteva luni. În decembrie 2016, Poliţia de Frontieră din Ucraina a anunţat autorităţile de la Chişinău de iminenţa acestei acţiuni, după ce doi dintre cei implicați în acest plan au trecut granița în Ucraina.

Opt persoane au fost reținute în Moldova în legătură cu acest caz și riscă până la 20 de ani închisoare. În Ucraina au fost reținute nouă persoane, dintre care două sunt luptători care au participat la acțiuni în estul separatist al țării. În afara celor 17 persoane reținute, în dosar ar fi implicate și alte persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...