Femeia, în vârstă de 67 de ani, făcea parte dintr-un grup de turişti care vizita Rocinha, cea mai mare favelă din Rio, oraş în care au avut loc în ultimele două săptămâni schimburi repetate de focuri între poliţie şi traficanţii de droguri.

Poliţia a deschis focul asupra vehiculului care transporta turiştii după ce acesta nu a respectat ordinul de oprire, a informat site-ul de ştiri Band, citându-l pe purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ivan Blaz.

Turista spaniolă a murit după ce a ajuns la spital, iar poliţistul care a împuşcat-o a fost arestat, a indicat site-ul menţionat.

Incidentul a avut loc după un schimb de focuri între un echipaj de poliţie aflat în patrulare în Rocinha şi nişte presupuşi traficanţi de droguri — în urma căruia doi poliţişti au fost răniţi.

Un val de violenţe a izbucnit în Rocinha din 17 septembrie, rezidenţii relatând despre confruntări între bandele de traficanţi şi între traficanţi şi poliţişti.

Rocinha, cu o populaţie de aproximativ 70.000 de locuitori, este populară în rândul turiştilor, interesaţi să vadă cum trăiesc rezidenţii acesteia. La sfârşitul lunii septembrie însă, în urma deteriorării condiţiilor de securitate, guvernul a trimis 950 de soldaţi care au patrulat prin favelă timp de o săptămână.