„Procuratura emite înregistrare din celula şi coridorul aparent adiacent acesteia, şi învinuieşte 4 deţinuţi şi 3 poliţişti. Câteva neclarităţi:
1. De ce a fost ascunsă ora de pe înregistrare?
2. De ce secvenţele nu au fost tăiate în sincron?
0:09 - bătaia continuă, dar picioarele poliţistului din imaginea 2 dispar.
0:16 - în celulă, arată următoarea secvenţă, cu deţinuţii deja aşezaţi, în timp ce poliţistul din imaginea 2 încă merge pe hol din secvenţa precedentă.
0:25 - în celulă, se taie secvenţa, pe coridor încă se vede umbra poliţistului sub uşă, care încă rulează din secvenţa precedentă.
0:31 - poliţistul din imaginea 2 apare brusc în faţa uşii, în timp ce în celulă rulează încă secvenţa precedentă.
0:53 - în celulă, bătaia evoluează în altă secvenţă, pe când poliţistul din imaginea 2 pare să continue să se uite în celulă încă din ultima secvenţă.
1:22 - se taie la secvenţa următoare, apărând în imagine 3 poliţişti, unul dintre poliţişti parcurgând deja coridorul, în timp ce în celulă e încă aceeaşi secvenţă neîntreruptă.”

„Oare asta nu poate fi calificat ca „falsificarea probelor”? De ce atâta secretizare a orei, inclusiv în declaraţiile procuraturii? După lumina din ferestre, se pare că imaginile sunt preponderent dinaintea răsăritului soarelui, ceea ce pe 16 august, la Chişinău, a fost la ora 6.03”, scrie Ruxanda Josan, pe pagina ei de Facebook.

Precizăm că Procuratura a anunţat, în această dimineaţă, că trei inspectori ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi patru deţinuţi care s-au aflat în aceeaşi celulă cu Andrei Brăguţa vor compărea pe banca acuzaţilor. Totodată, Procuratura a publicat imagini în care se vede cum Andrei Brăguţa este bătut crunt de colegii de celulă, iar gardienii nu intervin.

Deţinuţii sunt cercetaţi în stare de arest preventiv, iar poliţiştii – în arest la domiciliu. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, ei riscă de la 8 până la 15 ani închisoare.

Amintim că Andrei Brăguţa a fost reţinut pe 15 august 2017 pentru violenţa nepericuloasă pentru viaţa şi sănătatea poliţiştilor, iar pe 26 august 2017, a decedat în Penitenciarul nr.16 „Pruncul”. Autorităţile au anunţat că victima a decedat din cauza unei pneumonii.