Care este legătura noului ministru al Apărării cu „milităria”?! Andrian Candu știe răspunsul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele interimar al Republicii Moldova Andrian Candu, l-a prezentat azi efectivului militar pe noul ministru al Apărării, Eugen Sturza. Astfel, la fel cum acum o săptămână, președintele democrat Vlad Plahotniuc vorbea despre necesitățile profesorilor pentru că și el a crescut într-o familie de profesori, președintele Parlamentului a menționat că Eugen Sturza „a crescut într-o familie de militari”, iar astfel „cunoaște nu din auzite nevoile ofițerilor și civililor din Armată”.

„Ministrul Apărării are întreg suportul politic pentru îndeplinirea misiunii sale de apărare și dezvoltare a Armatei Naționale. Sper că prin numirea lui Eugen Sturza în calitate de ministru a fost pus capăt crizei instituționale și astfel de cazuri nu se vor repeta”, a declarat Candu în cadrul ceremoniei organizate la Ministerul Apărării.

Potrivit lui, Armata Națională nu trebuie să fie implicată în jocuri politice.

Vedeți și: Şef la Apărare fără experiență în domeniul militar; Cine este Eugen Sturza, renegat de Dodon și învestit de Candu

Totodată, potrivit unui comunicat al Parlamentului, Andrian Candu a mulțumit viceministrului Apărării Gheorghe Galbura pentru faptul că a asigurat cu demnitate și patriotism interimatul funcției de ministru.

La rândul său, Eugen Sturza s-a referit la prioritățile sale în calitate de ministru al Apărării, printre care modernizarea armatei, creșterea gradului de profesionalism al militarilor, consolidarea cooperării cu partenerii internaționali.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...