Cutremur de 6,6 grade pe scara Richter în Indonezia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un seism cu magnitudinea de 6,6 s-a produs marți în largul coastelor Indoneziei, însă autoritățile locale nu au emis o alertă de tsunami, a anunțat Agenția de meteorologie și geofizică din această țară, citată de Xinhua.

Cutremurul s-a produs la ora locală 17:47 (10:47 GMT) la o adâncime de 569 de kilometri sub fundul mării. Epicentrul seismului a fost localizat la o distanță de 106 kilometri de Flores Timur, o localitate din provincia East Nusa Tenggara, a precizat Kian Purmasinki, un reprezentant al Agenției de meteorologie și geofizică din Indonezia.

,,Centrul seismului s-a aflat la o adâncime foarte mare sub fundul mării, așadar nu vom emite o alertă de tsunami”, a precizat același oficial indonezian într-o conversație prin telefon cu un jurnalist al agenției de presă Xinhua, preluată de Agerpres.

Indonezia este adeseori afectată de cutremure de pământ, deoarece este situată într-o zonă seismică vulnerabilă, denumită Cercul de Foc al Pacificului, în care se află 62% din totalul vulcanilor activi de pe Terra.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...