„Guvernarea va cădea în groapa pe care o sapă altora”. Igor Dodon, despre învestirea noului ministru al Apărării

igor dodon
Foto: Facebook/Igor Dodon

De luni întregi guvernarea a ținut să învestească în funcția de ministru al Apărării pe Eugen Sturza, fapt ce l-a nemulțumit pe șeful statului, care era împotriva acestei candidaturi.

Dar, într-un final, Adrian Candu a semnat decretul de stabilire în funcția de ministru al Apărării pe Eugen Sturza, iar reacția lui Igor Dodon nu s-a lăsat așteptată.

Acesta a declarat pe pagina sa oficială de Facebook că „Guvernarea va cădea în groapa, pe care o sapă altora”.

El a comentat această acțiune prin felul următor: „Actul învestirii ministrului Apărării e dincolo de limita legitimității politice și arată cum neputința îi face pe guvernanți să comită erori grave. Prin faptul că nu le-am permis celor din guvernarea democrată să forțeze mîna președintelui, i-am adus în situația ca ei să utilizeze din nou ultimul as din mînecă pe care îl au – Curtea Constituțională.

Însă precedentele pe care democrații au îndrăznit să le creeze vor deveni instrumentul din cauza căruia tot ei vor avea de pătimit. Vor fi loviți de bumerangul pe care l-au lansat”.

Igor Dodon a subliniat că aceste metode nu pot fi numite democratice și nu sunt văzute de nimeni cu ochi buni, nici pe intern, nici pe extern.

„Îi asigur pe cetățeni și pe partenerii străini că nici Guvernul, nici majoritatea parlamentară a democraților nu vor putea nici de acum încolo să exercite presiune politică asupra președintelui țării.

Eu am mandat de la popor și mă voi supune doar poporului, iar demisia mea ca președinte o poate decide doar poporul și nimeni altcineva.”

Demnitarul a accentuat faptul că acum cetățenii s-au convins de faptul că este necesar să trecem la un stat prezidențial, în care șeful statului ales în mod direct să aibă împuterniciri suplimentare, stipulate în Constituție, așa cum cere logica politică.

„Alegerile anticipate, o majoritate parlamentară socialistă și statul prezidențial rămân, în continuare, o soluție de salvare a Moldovei”, a declarat acesta.

Președintele țării a mai menționat că planifică să desfășoare o amplă campanie de informare și de colectare a semnăturilor în favoarea statului prezidențial, iar la următoarele alegeri, „PSRM va obține majoritatea parlamentară”.

Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente