Şoferiţa de 20 de ani care a intrat în plin cu maşina într-un grup de pietoni la Harkov ar putea scăpa de închisoare datorită tatălui său miliardar. Potrivit presei ucrainene, oligarhul împreună cu avocaţii săi, ar negocia cu rudele victimelor tragicului accident o recompensă de peste 1,5 milioane de dolari pentru ca tânăra să nu-şi petreacă o altă zi în spatele gratiilor.

Tânăra se află în arest preventiv pentru două luni, iar jurnaliştii ucraineni scriu că celula sa este recent renovată, iar condiţiile sunt bune. Potrivit legislaţiei, pentru fapta sa, fiica oligarhului riscă până la 10 ani de închisoare.

Amintim că cinci oameni au murit după ce şoferiţa începătoare i-a spulberat cu maşina sa de lux. Ea a provocat tragedia după ce se luase la întrecere cu altă maşină, conducând cu peste 100 de kilometri pe oră. După ce a ignorat semnalul roşu al semaforului, şoferiţa a tamponat un automobil şi a ricoşat pe trotuar, acolo unde a lovit oamenii în plin. În urma expertizei medico-legale, autorităţile au stabilit că fata consumase droguri. La rândul său, avocata ei a declarat că, de fapt, este vorba despre calmante, pe care tânăra le-a băut înainte să dea analizele. Întrebată de procurori dacă a luat medicamente, şoferiţa a negat însă acest lucru.