13:39:30 20.04.2024
Stiri

Maia Sandu cere DEMISIA unui ministru din Guvernul Filip: „Ar da dovadă de respect față de viața unui om”

Politică 24.10.2017 15:40 Vizualizări3738 Autor: Ziarul National
Maia Sandu cere DEMISIA unui ministru din Guvernul Filip: „Ar da dovadă de respect față de viața unui om”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, sugerează că ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, ar trebui să-și dea demisia, după ce Procuratura Generală a făcut publice astăzi mai multe imagini video în care se arată cum Andrei Brăguță este bătut cu bestialitate de către colegii de celulă, fără ca polițiștii să intervină.

Andrei Brăguță este tânărul care a decedat pe 26 august curent în închisoare, unde a fost adus din izolatorul de detenție provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău. Tănărul fusese ținut încarcerat în conformitate cu o decizie a unui judecător, în pofida faptului că acesta suferea de probleme psihice și trebuia internat într-un spital de profil.

„Acest caz și atrocitățile comise te fac să încremenești de revoltă și amărăciune. Cum am ajuns aici? Cum să lovești cu cruzime un om nevinovat și neajutorat? Cum se poate ca reprezentanții statului să permită executarea unui om aflat în custodia statului? Vinovați în omorul lui Andrei Brăguță nu sunt doar cei care au lovit, ci și toți cei care au stat fără să facă nimic. Toți cei care au permis omorul lui Andrei. Și ei toți trebuie să fie pedepsiți, pentru incompetență, neglijență și complicitate. Între timp, ministrul Justiției ne vorbește relaxat despre reforme. Ar da dovadă de respect față de viața unui om dacă și-ar da demisia”, a comentat Maia Sandu pe Facebook.

Amintim că, astăzi, Procuratura Generală a anunțat că a trimis în judecată dosarul în care trei polițiști și patru deținuți sunt învinuiți de moartea tânărului de 32 de ani de la Bălți. Deținuților li se incriminează faptul că l-au bătut pe Brăguță, iar polițiștilor - că au consimțit tacit actele de tortură la care a fost supus tânărul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md