Un ex-deputat atenționează asupra posibilității unei „revoluții oranj”, din cauza sistemului mixt

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Alegerile parlamentare prin sistemul mixt vor fi în esență ilegale. Nu vor fi nici un fel de schimbări spre bine, iar relațiile cu Occidentul se vor înrăutăți. Declarații în acest sens a făcut ex-deputatul Zurab Todua.

Potrivit lui, toate partidele care doresc schimbarea puterii în Republica Moldova ar trebui să renunțe la participarea la alegeri.

„Cei care vor participa la scrutinul parlamentar vor contribui la același scenariu ca în anul 2016. Prin urmare va fi o coaliție de guvernare în frunte cu Partidul Democrat, și același haos pe care-l observăm astăzi”, a opinat Todua.

Ex-deputatul a subliniat că se va înrăutăți și situația economică și relațiile cu Occidentul. În context, el a exemplificat prin refuzul Uniunii Europene de a mai oferi bani Moldovei, ceea ce, în opinia lui, este un semnal.

„Este nelegitimă schimbarea cadrului legal al alegerilor, despre acest lucru a vorbit și Comisia de la Veneția. Occidentul nu este acea organizație, cu care se poate de glumit. Ei (Occidentul –n.n.) acumulează ”cartonașe roșii”, iar la un moment pot recurge la alte mijloace, cum bunăoară, revoluțiile oranj”, a concluzionat Todua.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...