(VIDEO) Critici dure din partea lui Voronin: PD, cu scheme şi bani, l-a făcut președinte pe Dodon, iar acum face din Constituție o servitoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat (PD) și președintele Igor Dodon au făcut „o servitoare” din Constituție și o folosesc atunci când le este comod, spune președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, care nu îl recunoaște pe actualul șef de stat.

În opinia lui Voronin, PD și Dodon au făcut un obicei din a folosi Legea Supremă doar atunci când le convine. Mai mult, făcând trimitere la decizia Curții Constituționale (CC) din martie 2016 când magistrații au decis revenirea la alegeri prezidențiale directe, liderul PCRM declară că PD l-a făcut pe Dodon președinte, iar acum acest partid apelează de fiecare dată la prevederile Constituției, uitând de adevăratele probleme cu care se confruntă Republica Moldova.

„Atunci când CC a decis revenirea la alegeri parlamentare directe, Dodon a fost de acord, i-a plăcut și totul a fost frumos. Acum, când trebuie să își exercite obligațiile conform Constituției, apar întrebări. Voi, cei din PD l-ați ales, voi ați dus toată lumea în eroare cu acest candidat. Noi am fost unicul partid care nu a participat și a chemat lumea să boicoteze alegerile. Voi cu scheme și bani ați făcut tot posibilul ca această persoană să fie președinte”, a declarat Voronin în cadrul unei conferințe de presă.

Mai mult, liderul PCRM nu îl recunoaște pe actualul șef de stat şi spune că toate decretele semnate de acesta sunt neconstituționale.

„Toate decretele sunt neconstituționale. Așa cum l-ați făcut președinte și pe Timofti. Actuala guvernare calcă în picioare Constituția de fiecare dată când îi este convenabil. Ați făcut din Constituție o servitoare. Voi o faceți servitoare și acesta pe care l-ați ales în calitate de președinte o face servitoare. Când îi este comod se folosește de ea”, a mai spus Voronin.

„Aici s-au întrunit 3 cocoși (președintele, prim-ministrul şi președintele Parlamentului – n.r.) care nu pot să se așeze la masă şi să se înțeleagă, ori ca oameni de stat, ori ca bărbați, și să hotărască problema, să nu umble în Constituție. Mai multe probleme în Moldova nu sunt, numai cea cu ministrul Apărării trebuie să ne clarificăm. Problemele de interes național sunt lăsate la o parte. Aici ne jucăm de-a țara în bunghi (nasturi – n.r.). Nu e serioasă această treabă”, a conchis liderul PCRM, Vladimir Voronin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...