La Ghiliceni vor fi organizate alegeri anticipate pentru funcţia de primar după ce fostul ales din partea PLDM şi-a dat demisia. Partidul Democrat mizează în acest scrutin anticipat pe Nicolae Rotaru, un fost primar din partea PL care şi-a schimbat peste noapte viziunile politice şi s-a lansat în cursă din partea PD.

Pentru a susţine candidatul partidului, la concertul de acum două zile din Ghlicieni a venit şi deputatul PD Angel Agache. Localnicii au spus pentru Jurnal TV că parlamentarul a venit cu o maşină de teren, despre care Agache spune că NU este de serviciu.

Potrivit surselor Jurnal TV, la concert a fost prezentă şi preşedinta raionului din partea PD, Diana Manoli. Aceasta ar fi venit însă cu maşina de serviciu, la un eveniment de partid, în zi de duminică. Jurnal a încercat s-o contacteze pentru o reacţie, dar la numărul de serviciu s-a comunicat că nu este la birou. Aceleaşi surse spun că la acţiunea electorală a venit şi Vasile Adam, şeful ocolului silvic Teleneşti, care, la fel, s-ar fi deplasat cu maşina de serviciu. Nici el nu a fost de găsit la telefon.

Atmosfera a fost întreţinută de cunoscuţii artişti Olga Ciolacu şi Gheorghe Ţopa.

Contactat de JurnalTV, interpretul Gheorghe Ţopa a declarat că iniţial nu ştia că vine la un concert electoral şi că şi-ar fi dat seama despre aceasta abia când a ajuns în sat. Cântăreţul a mai spus că a primit şi onorariu, doar că nu ştie dacă va achita şi impozit pentru acesta, făcând trimitere la producătorul Alexandru Raţă, despre care spune că el l-ar fi invitat la concert şi că el ar ţine evidenţa banilor.

Solicitat de JurnalTV, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a declarat că nu poate confirma oficial evenimentul şi că, cel mai probabil, membrii PD ar fi participat la un hram. Asta deşi pe afişul care anunţa concertul scria clar că evenimentul este organizat în sprijinul lui Nicolae Rotaru pentru funcţia de primar de Ghiliceni.