Este a doua oprire a activităţii în luna octombrie şi a patra în două luni, dar în timp ce precedenta a durat 24 de ore, de data aceasta greva este programată să dureze două zile. În acest timp, radiodifuzorii transmit doar filme şi documentare.

Mişcării de grevă s-au alăturat şi agenţia naţională de presă ANA-MPA şi angajaţii mass-media tipărite, ceea ce înseamnă că nici ziare nu vor fi disponibile miercuri şi joi în Grecia.

Sindicatul jurnaliştilor doreşte salvarea fondului sărăcit de asigurări de sănătate, salarii mai bune şi încetarea practicilor prin care jurnaliştii nu au altă opţiune decât să accepte locuri de muncă cu jumătate de normă mai puţin remunerate.

Reporterii greci s-au confruntat cu momente dificile în ultimii opt ani de criză şi austeritate. Unele ziare au fost închise, altele şi-au redus personalul, aşa încât mulţi jurnalişti sunt în şomaj.

Sindicatele greceşti fac frecvent grevă, protestând împotriva reformelor care însoţesc trei pachete internaţionale de salvare financiară în valoare de zeci de miliarde de dolari, care au ţinut ţara pe linia de plutire din 2010.