Deputații vor trebui să meargă în teritoriu săptămânal. Iată în ce zi vor ajunge în localitățile din țară

gamurari

După ședința săptămânală a partidului, PD a susținut tradiționalul briefing de presă, unde a vorbit despre problemele și subiectele abordate în cadrul ședinței.

În fața presei a apărut purtătorul de cuvânt al partidului Vitalie Gămurari. El a menționat că în cadrul ședinței s-a luat decizia de a fi introdusă o nouă practică. Astfel, în fiecare luni deputații vor trebui să meargă în teritoriu împreună cu secretarii de stat și miniștrii. Acest lucru le va permite să stabilească „cele mai importante întrebări ce țin de problemele cu care se confruntă cetățenii RM”, a spus Vitalie Gămurari.

El a mai declarat că „s-a început procesul implementare a proiectului ghișeului unic. Acest proiect va permite limitarea numărul de agenții, pe care trebuie să le parcurgă un cetățean. Se lucreză foarte insistent asupra acestui proiect, planificăm până la finele anului să dăm în exploatare toate gheșeurile.”

De asemenea, PD a venit cu propunerea de a monitoriza eficacitatea funcționarilor, astfel cetățenii vor trebui să aprecieze serviciul prestat de un anumit funcționar. „Acest proces va permite ca funcționarul să se perfecteze și va contribui la debirocratizarea sistemului public.”

Discutând despre fraudele din sistemul de acordare a ajutoarelor  sociale, în cadrul ședinței s-a cerut Guvernului să elaboreze un studiul adăugător pentru a stabili toate aspectele pozitive și negative.

Ultimul subiect a ținut de numirea în funcție a Minisrului Apărării, Gămurari declarând că „Noi dorim o conlucrare a instituțiilor de stat, iar comportamentul președintelui de a respinge de două ori candidatura este unul nu în folosul cetățenilor. Sperăm că pe viitor vom conlucra pentru binele cetățeanului RM.”

 

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente