Ronaldo și Messi nu s-au votat la premiile FIFA; Pe cine au preferat cei doi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cristiano Ronaldo a fost desemnat pentru a doua oară la rând jucătorul anului, în cadrul galei Best FIFA Awards, portughezul învingându-i pe argentinianul Lionel Messi, marele său rival de la FC Barcelona, şi pe brazilianul Neymar.

Aşa cum ne-au obişnuit în aceşti ani, Ronaldo şi Messi au evitat să se voteze, ambii preferând să-şi desemneze colegii pe primele trei locuri.

Astfel, Messi l-a pus pe primul loc pe uruguayanul Luis Suarez, pe poziţia a doua pe Andres Iniesta, iar podiumul a fost completat de Neymar. Primii doi îi sunt colegi pe Camp Nou, în timp ce brazilianul s-a despărţit de Barcelona în vară, când a semnat cu PSG şi a devenit cel mai scump jucător din istorie (222 de milioane de euro).

În schimb, Ronaldo a mers pe mâna coechipierilor de la Real Madrid. Luka Modric, Sergio Ramos şi Marcelo, în această ordine, au fost preferaţii lusitanului.

Dani Alves, fost jucător al Barcelonei, a votat în calitate de căpitan al naţionalei Braziliei şi i-a acordat un punct lui Cristiano Ronaldo, plasându-l pe locul 3 în topul personal, după colegul său de la PSG, Neymar, şi Lionel Messi.

Un amănunt interesant este faptul că Marcelo s-a clasat pe locul 8 la general, deşi nu a primit niciun vot pentru prima poziţie. În aceeaşi postură s-au aflat alţi şapte jucători: Paulo Dybala (locul 12), Andres Iniesta (locul 15), Antoine Griezmann (locul 17), Dani Carvajal (locul 18), Arturo Vidal (locul 21), Leonardo Bonucci (locul 22) şi Alexis Sanchez (locul 23).

În acelaşi timp, Harry Kane, care a primit cele mai puţine voturi, a fost văzut cel mai bun de cineva. Este vorba despre un jurnalist din Vanuatu, Raymond Nase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...