Alegerea Președintelui Frontului Popular va avea loc fără alternativă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Formațiunea politică de extrema dreaptă din Franța, Frontul Național, a stopat procesul de înaintare a pretendenților la funcția de președinte al partidului. Astfel, singurul candidat la scrutinul care va avea loc în luna martie 2018 este Marine Le Pen, în vârstă de 49 de ani.

Ea a moștenit funcția respectivă de la tatăl său Jean-Marie Le Pen în ianuarie 2011, pe care ulterior l-a exclus din toate organele de conducere a partidului.

La alegerile prezidențiale anterioare Marine Le Pen a ajuns în turul doi, însă a cedat în fața actualului președinte francez Emmanuel Macron.

Decizia despre sistarea procesului de colectare a semnăturilor pentru funcția de președinte al formațiunii a fost adoptată ieri seara de către Biroul Politic al partidului într-o suburbie din Paris.

Astfel Biroul Politic i-a refuzat singurului contracandidat creditat cu șanse, Eric Dill, care la 20 octombrie a solicitat prelungirea termenului de colectare a semnăturilor.

Regulamentul Frontului național prevede ca orice aspirant la funcția de lider al partidului trebuie să prezinte semnăturile a cel puțin 20 de secretari regionali ai formațiunii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...