16:28:12 25.04.2024
Stiri

Forum Agricol Transfrontalier pentru a pune bazele unei cooperări mai STRÂNSE între fermierii din România și R. Moldova

Știri 24.10.2017 11:00 Vizualizări2741 Autor: Ziarul National
Forum Agricol Transfrontalier pentru a pune bazele unei cooperări mai STRÂNSE între fermierii din România și R. Moldova
Poză simbol


Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni - AOAMP, în parteneriat cu Federaţia Naţională PRO AGRO din România și Federația Națională a Fermierilor din Republica Moldova - FNFM, vor organiza, pe 10 noiembrie curent, Forumul agricol transfrontalier cu tema Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural din România și Republica Moldova”.

Evenimentul va fi organizat la „Summit Events & Conference Center” din Chișinău, iar scopul forumului este de a promova cooperarea transfrontalieră a fermierilor din Republica Moldova și România pentru valorificarea oportunităților de investiții în agricultură și crearea unor parteneriate.

În cadrul forumului vor participa circa 150 de fermieri din ambele țări, reprezentanți ai mediului academic și ai industriei conexe din agribusiness, precum și oficialități din România și Republica Moldova, iar dialogul se va axa pe șase sectoare prioritare - vitivinicol; zootehnie; cerealier; fructe și legume; industrie alimentară și promovarea produselor; tineri agricultori.

Forumul își propune facilitarea interacțiunii antreprenorilor din sectorul agricol din Republica Moldova și România pentru identificarea de probleme și soluții comune, precum și promovarea bunelor practici în agricultură.

De asemenea, în cadrul Forumului agricol Transfrontalier „Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural din România și Republica Moldova” va fi lansată prima platformă comună pentru promovarea și cooperarea agricultorilor din Republica Moldova și România - www.ufmr.eu - Uniunea Fermierilor din Republica Moldova și România.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md