Aaron Cook și-a adjudecat medalia de bronz la Grand-Prix-ul de la Londra

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Taekwondo-ul moldovean iarăși este în top. De această dată prin performanța atinsă de Aaron Cook la London 2017 World Taekwondo Grand-Prix.

Astfel, în categoria de greutate de 80 kg reprezentantul Moldovei s-a situat la acest prestigios turneu internațional pe poziția a III-a. Mai întîi, el s-a impus fără drept de apel în fața sportivului din SUA Thomas Rahimi, cu 14-5. Apoi, în aceeași manieră categorică l-a surclasat pe portughezul Julio Ferreira, scor 20-10.

În semifinale, Aaron Cook l-a întîlnit pe campionul mondial en-titre la categoria de greutate de pînă la 74 kg Maxim Hramțov (Federația Rusă). Meciul s-a dovedit a fi unul echilibrat, însă în ultimele două minute ale întîlnirii reprezentantul Rusiei a reușit să se impună: 33-19. Pînă la urmă, campion în această categorie a devenit Cheick Sallah Cissé (Coasta de Fildeș), cîștigător la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

„Este îmbucurător faptul că Aaron Cook de la turneu la turneu reușește să-și ridice indicele ratingului în ierarhia mondială. Acest fapt îi va permite pînă la urmă, sînt sigur de acest lucru, să acceadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Sperăm să aibă o prestație de succes și la Campionatele Europene ce se vor desfășura în luna decebrie a acestui an în Bulgaria. Federația noastră va contribui în continuare la creșterea palmaresului sportiv al țării, chiar dacă în prezent întîlnește unele piedici în acest sens. Nu ne vom lăsa înfrînți și vom demonstra că sîntem în stare de multe”, a declarat Igor Iuzefovici, președintele Federației de Taekwondo WTF a Republicii Moldova.

Amintim că în acest an Aaron Cook a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial ce a avut loc în Coreea de Sud. De asemenea, el s-a învrednicit de poziția a II-a la prestigiosul turneu Grand-Prix Moscova. Potrivit estimărilor celor mai redutabili experți în domeniu, în prezent Aaron Cook este candidatul cel mai potrivit pentru a deveni Cel mai bun sportiv al anului, titlu pe care l-a cîștigat și cu doi ani în urmă, an în care de asemenea și-a adjudecat medalia de bronz la Campionatul Mondial.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...