(foto) 300 de tineri au beneficiat de instruiri pentru extinderea propriei afaceri. Guvernul va aloca bani pentru susținerea acestui sector

13

În primele 9 luni ale anului curent, circa 300 de tineri din raioanele Comrat, Dondușeni, Strășeni, Ocnița, Ungheni, Vulcănești și Cimișlia au beneficiat de instruire în domeniul abilităților antreprenoriale pentru tinerii, care doresc să-şi lanseze sau să-şi extindă o afacere în localitățile rurale.

Cursurile de instruire sunt desfășurate de Organizația pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Miciși Mijlocii (ODIMM) prin Programului Național de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET).

Conform datelor oferite de către Directoratul Liniei de Credit de pe lângă Ministerul Finanțelor, în primele nouă luni ale anului 2017, au fost finanțate 159 afaceri, care au contractat credite preferențiale în sumă de 45 milioane lei pentru o perioadă de 5 ani, cu o componentă de grant de circa 18 milioane lei.

După finisarea cursurilor de instruire jumătate din beneficiari s-au arătat hotărâți să-și deschidă propria afacere în următoarele 6 și 12 luni,  iar restul au optat pentru o perioadă de 24 de luni.

Programul Național de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET)  are scopul de a spori rolul tinerilor în viaţa social – economică a ţării prin înfiinţarea de noi întreprinderi în localităţile rurale și dezvoltarea celor existente, crearea de noi locuri de muncă. 

La începutul acestui an, Guvernul a decis extinderea Programului PNAET până în anul 2017. În  acest an vor fi finanțate circa 170 de afaceri cu un buget total de 50 milioane lei și componenta de grant de 20 milioane lei. Totodată, a fost modificată şi limita de vârstă pentru potenţialii beneficiari ai programului, de la 30 la 35 de ani.

13

2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente