Firma de lobby contractată de democrați organizează degustarea vinului moldovenesc în SUA. Când va avea loc evenimentul

images-cms-image-000014665

Un document făcut public în Statele Unite relevă că firma Cornerstone Government Affairs, serviciile căreia sunt plătite de Partidul Democrat, se ocupă de organizarea unei recepții cu degustare a vinurilor, informează mold-street.com.

Potrivit documentului, degustarea de vinuri selecte moldovenești va avea loc pe 25 octombrie seara, la Capitol Hill, sediul Congresului Statelor Unite și este dedicată aniversării a 25 de ani de relații diplomatice moldo-americane. Din text rezultă că invitația este făcută din numele ambasadorului Moldovei Aureliu Ciocoi și al grupului Congressional Moldova Caucus.

Un raport al aceleași companii Cornerstone Government Affairs relevă că în prima jumătate a anului aceasta a cheltuit 3.250 de dolari pentru întrevederi la Washington cu senatorii Dean Heller, Marco Rubio și Deb Fischer și cu membrii Congresului, Clay Higgins, Greg WaJden și Fred Upton.

Este important de menționat că, Podesta (Compania de lobby) a semnat în ultimii doi ani două contracte cu a Partidul Democrat, scrie unimedia.

Pe 21 iunie 2016, Podesta Group a semnat un contract de lobby în valoare de circa 600.000 de dolari care prevedea o serie de activități de PR a PDM și de asistare a acestui partid în dezvoltarea relațiilor moldo-americane.

Mold-Street a relatat ce activități a efectuat în 2016 Podesta Group pentru a promova interesele democraților moldoveni.

La finele lunii iulie 2017, PDM a semnat noi contracte, dar deja cu două importante companii americane de lobby. Este vorba despre Cornerstone Government Affairs și Podesta Group.

Pentru serviciile celor două companii specializate în PR și lobby, care se vor ocupa de organizarea de întâlniri în SUA la un nivel înalt și vor promova politica PD, democrații vor plăti 480.000 de dolari. Podesta se angajează să acorde „asistență în comunicarea problemelor prioritare din relația bilaterală dintre Statele Unite și Moldova cu publicul american relevant, inclusiv Congresul, și comunitatea de politicieni”.

Cele două companii se află în ultimii ani în top zece din SUA, după valoarea contractelor. Astfel Cornerstone Government Affairs are încheiate în anul 2017 contracte de 9,26 milioane de dolari, în timp ce în 2016 a avut contracte de 16,8 milioane dolari situându-se pe locul opt în topul companiilor de lobby din SUA.

Podesta Group a ocupat locul trei în 2016 cu contracte în valoare de 24,04 milioane de dolari, în timp ce în acest an are semnate contracte de 11,02 milioane de dolari. În plus compania a fost implicată în mai multe scandaluri legate de promovarea intereselor unor lideri politici corupți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente